вівторок, 19 лютого 2008 13:11

У Італії арештований бос калабрійської мафії "ндрангета"

Бос великого мафіозного угрупування південної італійської області Калабрія арештований напередодні пізно увечері. Про це повідомляє агентство АНСА з посиланням на міністерство внутрішніх справ Італії.

57-річний Паскуаль Конделло був схоплений у своєму будинку в місті Реджо-ді-Калабрія (адміністративний центр Калабрії) у  результаті поліцейської бліц-операціі, у якій взяли участь близько 100 агентів. Злочинець не чинив опору, не дивлячись на те, що був озброєний пістолетом.

За даними слідства, Конделло,  що знаходиться в розшуку з 1990 року, "був номером один в ієрархії босів "ндрангети", за що його прозвали "калабрійським Бернардо Провенцано" (бос сицилійської мафії "Коза ностра", заарештований у квітні 2006 року).

"Ндрангета" завдяки активній злочинній діяльності, в основному контрабанді наркотиків, останніми роками стала могутніша, ніж сицилійська мафія.

На думку властей, арешт Паскуаля Конделло, що став результатом тривалого розслідування, - великий успіх у боротьбі з організованою злочинністю на Апеннінах.

Останнім часом правоохоронні органи буквально обрушилися на мафію, не проходить дня без повідомлень про арешти мафіозних елементів у різних частинах країни, відзначає ІТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «У Італії арештований бос калабрійської мафії "ндрангета"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі