вівторок, 23 квітня 2024 06:50

Кім Чен Ин провів перші навчання з ядерного контрудару
6

КНДР провела перші навчання з ядерного контрудару
Фото: KCNA
КНДР провела перші навчання з ядерного контрудару
КНДР провела перші навчання з ядерного контрудару
КНДР провела перші навчання з ядерного контрудару
КНДР провела перші навчання з ядерного контрудару

Північна Корея у понеділок вперше провела тактичне навчання із завдання умовного ядерного контрудару.

Вони стали "попередженням" для США та Південної Кореї, повідомило північнокорейське агентство KCNA. Керував навчаннями лідер КНДР Кім Чен Ин.

"Кім Чен Ин керував комбінованими тактичними навчаннями, що імітували ядерну контратаку за участю надвеликих реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Тренування вперше проходили з задіянням системи комплексного контролю над ядерною зброєю Haekbangashoe та із застосуванням протоколів дій за сигналом Hwasan, який означає найвищий рівень загрози ядерного удару по КНДР", - пише видання.

До навчань залучався артилерійський підрозділ, озброєний РСЗВ надвеликого калібру 600 мм і застосовувалися боєприпаси, які, за твердженням Пхеньяна, можуть оснащуватися тактичними ядерними боєголовками. Така надвелика ракетна система залпового вогню класифікується США і союзниками як балістична ракета малої дальності, здатна уразити цілі на всій території сусідньої Південної Кореї.

У ході навчань військові здійснили розгортання на бойовій позиції, наведення і стрільби снарядами з імітованими ядерними боєголовками у бік Японського моря на відстані 352 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР визнала випробування нової стратегічної крилатої ракети

"Кім Чен Ин високо оцінив високу влучність і точність надвеликих реактивних систем залпового вогню і заявив, що бачив постріли зі снайперської гвинтівки. Після маневрів Кім наголосив на необхідності посилення ключової ролі ядерних сил у всіх аспектах стратегії стримування та ведення війни, постійного вдосконалення тактики та наказав взяти результати навчання за орієнтир для посилення стратегічних ядерних сил КНДР", - сказано в повідомленні.

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин назвав головним ворогом Південну Корею. Під час інспекції роботи головних військових заводів КНДР він пригрозив Республіці Кореї знищенням. Кім сказав, що не буде починати війну в односторонньому порядку, але "не має наміру також уникати війни".

Він закликав переглянути конституцію країни, щоб визначити Південну Корею ворогом № 1, а також вписати в основний закон зобов'язання про повну окупацію її території в разі війни.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин провів перші навчання з ядерного контрудару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі