четвер, 25 січня 2024 06:32

КНДР визнала випробування нової стратегічної крилатої ракети

КНДР визнала випробування нової стратегічної крилатої ракети
У КНДР заявили про випробування нової крилатої ракети. Фото: eastnews.ua

Північна Корея заявила, що 24 січня уперше провела випробувальний запуск нової стратегічної крилатої ракети.

Зброя має назву "Пульхвасал-3-31" (Pulhwasal-3-31), повідомляє Yonhap.

"Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря", - заявили вчора військові Південної Кореї, але не надали жодних додаткових подробиць, включаючи відстань, на яку вони пролетіли.

Це був перший відомий запуск крилатої ракети КНДР із вересня минулого року. Тоді країна запустила дві крилаті ракети великої дальності з макетами ядерних боєголовок у бік Жовтого моря. Пхеньян заявив, що ракети пролетіли близько 1,5 тис. км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW назвали причини тісних відносин Кремля із КНДР

КНДР уперше провела випробувальні запуски крилатої ракети "Хвасал-1" (Hwasal - корейською означає "стріла", а Pulhwasal - "вогняна стріла") у вересні 2021 року. Торік країна випробувала ракети "Хвасал-1" і "Хвасал-2", які, ймовірно, здатні нести тактичну ядерну зброю.

Нещодавно диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин назвав головним ворогом Південну Корею. Під час інспекції роботи головних військових заводів КНДР він пригрозив Республіці Кореї знищенням. Кім сказав, що не буде починати війну в односторонньому порядку, але "не має наміру також уникати війни".

Він закликав переглянути конституцію країни, щоб визначити Південну Корею ворогом № 1, а також вписати в основний закон зобов'язання про повну окупацію її території в разі війни.

Зараз ви читаєте новину «КНДР визнала випробування нової стратегічної крилатої ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі