пʼятниця, 21 червня 2024 07:41

Найбільше Росію цікавить електроніка та комплектуючі до озброєнь із США - Трегуб

Найбільше Росію цікавить електроніка та комплектуючі до озброєнь із США - Трегуб
Росія готова дорого платити за комплектуючі із західних країн. Фото: ukrinform.ua

За західні комплектуючі до військової техніки та озброєння РФ готова заплатити будь-яку ціну.

Вони вкрай потрібні їй для ведення війни проти України. Про це в інтервʼю Київ24 повідомила виконавча директорка Незалежної антикорупційної комісії, членкиня Антикорупційної ради при Міноборони Олена Трегуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія бере участь у будівництві понад третини нових атомних реакторів у світі - Financial Times

За її словами, найбільше Росію зараз цікавить електроніка та комплектуючі з США. Лідерами серед країн, через які йде постачання, залишаються Китай, Сербія, Туреччина, ОАЕ та Киргизстан.

"Вони для росіян дуже подорожчали. Їм за ланцюжки треба дорожче платити, бо маленькі компанії-перекупи стали на цьому заробляти. Але це тому, що попит - шалений, і Росія готова платити будь-яку ціну", - зазначила Трегуб.

Новий, 14-й пакет санкцій Євросоюзу проти Росії торкнеться військово-промислового комплексу, фінансових послуг та енергетичного сектора.

Таким чином досягнуто потужного набору індивідуальних та секторальних заходів, спрямованих на підрив воєнних зусиль Росії проти України, повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше Росію цікавить електроніка та комплектуючі до озброєнь із США - Трегуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі