середа, 10 січня 2024 11:53

Кім Чен Ин заявив про готовність знищити Південну Корею

Кім Чен Ин заявив про готовність знищити Південну Корею
Кім Чен Ин назвав Південну Корею головним ворогом. Фото: Кремлин.рф

Очільник Північної Кореї Кім Чен Ин назвав головним ворогом Південну Корею.

Під час інспекції роботи головних військових заводів КНДР він пригрозив Республіці Кореї знищенням, передає Yonhap.

Кім сказав, що не буде починати війну в односторонньому порядку, але "не має наміру також уникати війни". Додав, що немає сенсу шукати примирення та об'єднання з Південною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин закликав КНДР готуватися до війни

"Якщо Південь спробує використати збройні сили проти КНДР або загрожувати суверенітету та безпеці країни, ми без вагань знищимо Південну Корею, мобілізувавши всі наявні у нас засоби та сили", - сказав заявив диктатор.

Кім сказав, що якщо Південна Корея спробує використати проти нього збройні сили або буде загрожувати "суверенітету та безпеці КНДР", то він "без вагання пускатиме в хід весь арсенал засобів і сил, щоб повністю перетворити Республіку Корея на попіл".

Заявив, що Республіка Корея близько 80 років "шалено чіплялася лише за злісну конфронтацію, щоб скидати нашу владу та режим".

Північна Корея ввела в експлуатацію лекгководний реактор, який може виробляти плутоній для ядерної зброї.

Перед цим КНДР провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18. Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що задоволений випробуванням.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин заявив про готовність знищити Південну Корею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі