пʼятниця, 21 червня 2024 06:33

Путін пригрозив Південній Кореї "рішеннями" у разі надання зброї Україні

Путін пригрозив Південній Кореї "рішеннями" у разі надання зброї Україні
Російський диктатор Володимир Путін погрожує Південній Кореї. Фото: gettyimages.com

Російський диктатор Володимир Путін пригрозив Південній Кореї "наслідками".

За його словами, РФ ухвалить "відповідні рішення", якщо Південна Корея вирішить надати Україні летальну зброю. Про це повідомляє Yonhap.

"Що стосується постачання летальної зброї в зону бойових дій в Україні, то це було б дуже великою помилкою. Я сподіваюся, що цього не станеться", – сказав Путін на пресконференції під час візиту до В'єтнаму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США висловились про угоди Росії і Північної Кореї

Він пригрозив Сеулу наслідками в разі передачі зброї Україні.

"Якщо це станеться, то ми тоді теж будемо приймати відповідні рішення, якими керівництво Південної Кореї навряд чи буде задоволене", - додав диктатор.

За інформацією Reuters, він заявив, що Росія може поставити зброю Північній Кореї. Це, на його думку, буде дзеркальною відповіддю на підтримку України Заходом.

Раніше Путін уже погрожував постачати російську зброю супротивникам Заходу. Припускають, що КНДР може бути одним із таких одержувачів російської зброї.

"Я сказав, у тому числі в Пхеньяні, що ми залишаємо за собою право постачати зброю в інші регіони світу. Беручи до уваги наші домовленості з Північною Кореєю, я також цього не виключаю", - заявив Путін.

Південна Корея може передати Україні системи ППО. Радник із національної безпеки при президенті Південної Кореї Чан Хо Джин повідомив, що у Сеулі планують переглянути позицію щодо поставок зброї Україні.

Це реакція на підписаний договір між Росією і Північною Кореєю. Москва та Пхеньян підписали взаємне зобов'язання надати негайну військову допомогу, якщо на одну з країн нападуть.

Зараз ви читаєте новину «Путін пригрозив Південній Кореї "рішеннями" у разі надання зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі