пʼятниця, 26 квітня 2024 09:54

Іран показав зброю, якою масовано атакував Ізраїль
3

Іран показав ракети й дрони, якими масовано атакував Ізраїль
Фото: NHK
Іран показав ракети й дрони, якими масовано атакував Ізраїль
Іран показав ракети й дрони, якими масовано атакував Ізраїль

Іран показав японському телеканалу типи озброєння, які на початку квітня Тегеран використав під час масштабної повітряної атаки на Ізраїль.

У четвер Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) дозволив знімальній групі відвідати об'єкт у передмісті Тегерана, де були виставлені ракети та безпілотники іранського виробництва, передає NHK.

"Використане під час атаки озброєння включає балістичні ракети Emad, крилаті ракети Paveh і дрони-камікадзе Shahed-136. Дальність польоту Emad становить 1700 км, а Shahed-136 може подолати понад 2000 км", - заявив бригадний генерал КВІР Алі Балалі, який очолює об'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль просить у США більше снарядів - Bloomberg

Іран дотримувався так званої стратегії обмеженої атаки і не застосовував свою найновішу ракету, аби запобігти ескалації ситуації. Метою удару було стримування й перешкоджання Ізраїлю атакувати територію Ірану.

Іранський військовий пригрозив Ізраїлю жахливішими наслідками, якщо той вступить у повномасштабну війну.

"Найкращим сценарієм стане той, за якого Ізраїль не припуститься жодної помилки, а Іран досягне своїх цілей стримування, не випустивши жодної ракети", - наголосив Балалі.

Іран в ніч проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена "переважна більшість" повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Іран показав зброю, якою масовано атакував Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі