пʼятниця, 19 квітня 2024 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг анонсував хороші новини за підсумками Ради Україна-НАТО: що отримаємо

Столтенберг анонсував хороші новини за підсумками Ради Україна-НАТО: що отримаємо
Союзники по НАТО погодилися допомогти Україні у посиленні протиповітряної оборони, заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг. Фото: Getty Images

Союзники по НАТО погодилися допомогти Україні у посиленні протиповітряної оборони.

Анонси постачання можуть бути найближчим часом. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками Ради Україна-НАТО, передає "РБК-Україна".

Посилення ППО

За словами генсека, президент України Володимир Зеленський, який взяв участь у засіданні Ради, поінформував союзників про ситуацію на полі бою та необхідність посилити українську протиповітряну оборону.

"Міністри оборони країн НАТО погодилися посилити і надати подальшу військову підтримку, включаючи посилення протиповітряної оборони. НАТО склала список існуючих можливостей по всьому Альянсу, і є системи, які можуть бути надані Україні. Тому я очікую нових заяв про можливості у сфері протиповітряної оборони для України найближчим часом", - розповів Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки Нідерланди готові купити Patriot для України - Кулеба

Він привітав рішення Німеччини передати Україні додаткову систему ППО Patriot. Як зазначив генсек, на додаток до Patriot союзники можуть передати і зенітний ракетний комплекс SAMP-T.

"Багато союзників, які не мають доступних систем, звернулися з пропозицією надати фінансову підтримку для їх придбання для України. Ми також співпрацюємо з промисловістю для нарощування виробництва та ремонту систем, щоб зробити їх оперативними та готовими до використання", - підкреслив генсек.

Обговорювали не лише ППО

Міністри оборони також обговорювали інші потреби України, зокрема 155-міліметрові снаряди, далекобійні можливості та безпілотники.

"Кожен союзник по НАТО сам вирішить, що йому надати. Декілька союзників взяли на себе конкретні зобов'язання під час зустрічі і зараз завершують роботу над вкладом, про який, як я очікую, буде оголошено найближчим часом", - додав генсек.

У п'ятницю, 19 квітня, президент Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі міністрів оборони країн Північноатлантичного Альянсу в межах засідання Ради Україна - НАТО.

Глава держави звернувся до учасників засідання та назвав п'ять основних компонентів, які наразі необхідні Україні для відбиття російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг анонсував хороші новини за підсумками Ради Україна-НАТО: що отримаємо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі