середа, 01 травня 2024 02:12

Дикий пояснив заяву Буданова про "важкі часи" для України

Дикий пояснив заяву Буданова про "важкі часи" для України
Ветеран АТО Євген Дикий прокоментував заяву ГУР про "важкі часи для України". Фото: Новинарня

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що українців чекають "важкі часи" у травні-червні.

Полегшення у війні не буде, буде тільки погіршення і воно триватиме доти, поки одна зі сторін "обвалиться", прокоментував ветеран АТО, військовий екперт Євген Дикий в інтерв'ю "Новинарні".

"Важко буде і нам, і їм. Ні в якому разі не слід думати, що з якогось моменту стане легшати. Такого не буде. Тут треба орієнтуватись на Другу світову війну, коли весь час ставало важче, важче, важче, а потім в якийсь момент одна зі сторін лавиною покотилась вниз, посипалась. Тобто не буде поступово полегшення, а буде тільки погіршення", - зазначив він.

Мобілізація у росіян пішла краще, ніж очікували в Україні, зазначив Дикий.

"Перші хвилі нового поповнення, які, особисто я, прогнозував на липень-серпень, здається, що вони прийдуть раніше. Плюс у Буданова хороша інформація про російське виробництво. Я думаю, що ГУРівці оцінюють наскільки виросли темпи виробництва тих самих ракет російських, шахедів", - сказав військовий.

При цьому він зауважив, що гонитва озброєнь триває з обох сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна - це завжди шалений розвиток": Буданов розповів про стан російської армії

Росіяни при цьому будуть продовжувати "кошмарити" Україну і будуть вдосконалюватись.

"Ми зі свого боку маємо: перше - покращувати наш захист та друге - покращувати наші засоби їх "кошмарення". І вирішальним буде те, яке буде співвідношення", - сказав військовий.

Росія має чимало слабких місць, одже Україна може перемогти, зазначив Дикий.

"Навіть ті перші успіхи, яких ми добились - трошечки "мінус" Чорноморський флот РФ, трошечки - чверть нафтопереробної промисловості РФ… А це тільки за останні місяці і в умовах, коли ще американської допомоги не було. Виключно своїми доморощеними методами", - прокоментував він.

Наразі немає підстав для того, щоб вірити в стратегічний програш України у війні проти Росії.

На фронті дійсно є проблеми. Але ці проблеми не сьогодні з'явилися, і не місяць тому, зазначив Буданов.

Якщо говорити, що все буде йти погано - ну, цілком зрозуміло, що і результат буде поганий, впевнений він.

Зараз ви читаєте новину «Дикий пояснив заяву Буданова про "важкі часи" для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі