вівторок, 21 травня 2024 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Поки маємо такого сусіда" - Держприкордонслужба прокоментувала російську загрозу для Сумщини

"Поки маємо такого сусіда" - Держприкордонслужба прокоментувала російську загрозу для Сумщини
Поки ми маємо такого сусіда, треба бути готовим до розвитку будь-яких ситуацій, сказав Андрій Демченко. Фото: ukrinform.ua

Наступ росіян на Сумську область не слід виключати.

Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі "Радіо Свобода".

"Ніколи не можна виключати, і я це підкреслював, що в тому числі і по Сумському напрямку. Ворог може у будь-який момент, навіть попри те, що він не має достатніх сил, спробувати зробити щось подібне, як це зараз відбувається по Харківському напрямку. Саме для того, щоб розтягнути лінію фронту, лінію активних бойових дій і власне розтягнути Сили оборони нашої країни", - сказав Демченко.

На Сумському напрямку кожна складова Сил оборони має свою зону відповідальності, і всі вони діють злагоджено. Оборону на цьому напрямку слід і надалі посилювати, зазначив речник прикордонників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС схвалив конфіскацію російських активів. Мільярди євро підуть на ЗСУ

"Поки ми маємо такого сусіда, звісно, що треба бути готовим до розвитку будь-яких ситуацій. Маємо продовжувати нарощувати наші оборонні можливості", - сказав Демченко.

Протяжність кордону з ворогом досить велика, зазначив речник Держприкордонслужби.

"Тільки по Сумській області - понад 560 кілометрів. І, власне, навіть залучаючи ті сили, які ми маємо, які ми можемо туди залучити, ми маємо тримати нашу оборону потужну. Бо ворог переважає і по техніці, і по засобах ураження, і по особовому складу, на жаль", - сказав прикордонник.

Минулого тижня секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко сказав, що на кордоні з Харківською областю РФ зосередила близько 50 тис. солдатів, у наступі брали участь понад 30 тис. росіян.

Цієї доби російський агресор завдав авіаудару по Олександрівці Сумської області, обстріляв з артилерії населені пункти у Чернігівській області, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Поки маємо такого сусіда" - Держприкордонслужба прокоментувала російську загрозу для Сумщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі