понеділок, 03 червня 2024 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Мирний саміт Зеленського: ще одна країна відмовилася від участі

Мирний саміт Зеленського: ще одна країна відмовилася від участі
Саудівська Аравія не братиме участі в мирному саміті щодо України. Фото: pixabay.com

Ще одна країна відмовилася від участі в Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Саудівська Аравія не братиме участь у заході щодо України, розповіли німецькому агентству dpa дипломатичні джерела.

"Країна вирішила не відправляти своїх представників на мирну конференцію, яка пройде у Швейцарії 15-16 червня. Таке рішення Ер-Ріяд ухвалив через те, що Росія не братиме участі у саміті. До цього Саудівська Аравія провела переговори з Китаєм щодо війни в Україні. Представники обох країн зробили висновок, що вирішення питання має обговорюватися за участю всіх сторін і з дискусією з різних пропозицій", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прибув до Філіппін із офіційним візитом

Президент України Володимир Зеленський планував 1 червня відвідати Саудівську Аравію із офіційним візитом. Він збирався зустрітися з наслідним принцом і фактичним правителем країни Мухаммедом бін Салманом. Однак через позицію Ер-Ріяда Зеленський відклав візит до Саудівської Аравії до завершення конференції у Швейцарії.

Ер-Ріяд неодноразово пропонував своє посередництво для врегулювання війни. У серпні 2023-го у королівстві пройшла одна з чотирьох мирних конференцій щодо України.

Україна відкидає альтернативний "мирний саміт" Китаю.

Якщо Пекін продовжить підтримувати окупантів, то війна Росії проти України буде йти довше. Президент Володимир Зеленський сказав про це під час спілкування зі ЗМІ на конференції "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі. Він наголосив, що Україна без позитиву сприймає відмову Китаю взяти участь у саміті.

Зараз ви читаєте новину «Мирний саміт Зеленського: ще одна країна відмовилася від участі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі