субота, 26 грудня 2009 15:16

В Ірані поліція затримала півсотні опозиціонерів

В іранській столиці Тегеран проходять масові зіткнення поліцейських сил з прихильниками опозиції, повідомляє ВВС з посиланням на опозиційні іранські сайти.

Поліцейські застосували сльозоточивий газ, щоб розігнати людей, які взяли участь в антиурядових демонстраціях в різних частинах міста. Основні сили опозиції в даний час зосереджені на столичній площі "Імам Хусейн". Також повідомляється, що поліція розбиває стекла в автомобілях, що проїжджають мимо.

Поліція розігнала вже 200-300 опозиціонерів, які збиралися на площі Інхелаб провести демонстрацію на знак протесту проти розгону акції в місті Ісфахане.

За даними одного з опозиційних сайтів, було арештовано більше 50 осіб, і тому числі і четверо іранських журналістів. Деякі учасники демонстрації отримали травми. Крім того, поліцейські провели обшук в будинку відомого прихильника іранських реформістів, опозиціонера аятолли Джалаледдіна Тахері.

Іранська влада відмовляється давати будь-які коментарі з приводу зіткнень. Крім того, Тегеран заборонив іноземним журналістам, що знаходяться в Ірані освітлювати події, які відбувається в столиці країни.

РБК, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «В Ірані поліція затримала півсотні опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі