середа, 23 грудня 2009 14:23

Іран переховує сім"ю бін Ладена

Іран переховує сім"ю бін Ладена
Найближчі родичі лідера терористичної організації Аль-Каїда Усами бін Ладена, про місцеперебування і долю яких після подій 11 вересня 2001 року нічого не було відомо, живуть у комплексі в передмісті Тегерана, що ретельно охороняється.

Про це повідомляє британська газета The Times з посиланням на родичів бін Ладена. Як пише видання, йдеться про одну з дружин терориста, 6 його дітей та 11 онуків.

Влада Ірану неодноразово спростовувала чутки про те, що ці люди перебувають на іранській території. Однак у листопаді родичі бін Ладена зателефонували його синові Омару, який є підданим Саудівської Аравії і останні роки постійно проживає в Єгипті, і розповіли про те, як незадовго до нью-йоркських терактів втекли з Афганістану до Ірану, де їх "для їх же власної безпеки "затримали.

Родині терориста номер один заборонено будь-які контакти із зовнішнім світом, в іншому ж вони, "наскільки це можливо, ведуть звичайний спосіб життя" - готують, дивляться телевізор, читають. Зрідка їм дозволяють пройтися по крамницях. Оскільки в тому місці, де їх тримають, перебувають і кілька [інших] сімей, старші нащадки бін Ладена вже вступили у шлюб і обзавелися потомством, повідомляє The Times.

Як зазначає Омар, його брати "невинні жертви", тому не повинні відповідати за справи свого батька. Він подякував іранському уряду за те, що той "вберіг" його рідних, і тепер просить відпустити їх до Сирії або Катару.

Нагадаємо, наприкінці листопада комітет Сенату США із зовнішньої політики опублікував доповідь, в якій повідомляється, що в 2001 році ЦРУ відстежило главу терористичної організації Аль-Каїди Усаму бін Ладена, проте операція з його затримання провалилася, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Іран переховує сім"ю бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі