понеділок, 30 листопада 2009 10:34

Браун хоче, щоб Пакистан активніше ловив бін Ладена

Браун хоче, щоб Пакистан активніше ловив бін Ладена
Велика Британія хоче бачити більше зусиль з боку Пакистану в боротьбі з Аль-Каїдою і в пошуках її лідера Усами бін Ладена.

Про це заявив британський прем"єр-міністр Гордон Браун.

Глава британського кабінету міністрів планує провести переговори зі своїм пакистанським колегою Юсуфом Раза Гілані в четвер у своїй резиденції на Даунінг-стріт.

Як повідомив Браун, у телефонній розмові з Гілані він інформував його про намір обговорити питання пошуку "терориста номер один".

Як заявив британський прем"єр телерадіокорпорації ВВС, необхідно порушити питання, чому ніхто досі не зміг "виявити, або затримати, або хоча б наблизитися" до лідера Аль-Каїди або другої людини в терористичній організації Аймана аз-Завахірі.

"Ми хочемо, після восьми років (після подій 11 вересня 2001 року) бачити більший прогрес у пошуку цих двох людей, які очолюють Аль-Каїду, і які вже принесли стільки шкоди і явно стоять за багатьма терактами, що вразили Велику Британію", - сказав Браун.

Британський прем"єр також закликав Пакистан сприяти міжнародним зусиллям по боротьбі з угрупуваннями терористів, включаючи протистояння руху Талібан у Північному Вазірістані. Ця територія на кордоні Пакистану з Афганістаном, де не діють пакистанські закони і на яку не поширюються повноваження поліції, і де, на думку Ісламабаду, знайшли притулок сотні іноземних ісламістів, що воювали на боці талібів в Афганістані.

Браун зазначив, що Пакистан досяг у цьому успіхів, однак світ повинен бачити участь цієї країни у спільній справі боротьби зі світовим тероризмом.

"Пакистан має приєднатися до зусиль, що докладаються усім світовим співтовариством, і не тільки в спробі ізолювати Аль-Каїду, а й зламати їх повністю в Пакистані", - додав Браун.

Водночас, 29 листопада Комітет Сенату США із зовнішньої політики опублікував доповідь, в якій повідомляється, що в 2001 році ЦРУ відстежило главу терористичної організації Аль-Каїди Усаму бін Ладена, проте операція з його затриманні провалилася, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Браун хоче, щоб Пакистан активніше ловив бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі