неділя, 26 травня 2024 11:58

"Ви не можете мати і те, й інше": Столтенберг звернувся до Китаю

"Ви не можете мати і те, й інше": Столтенберг звернувся до Китаю
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив заяву щодо стосунків Китаю з РФ. Фото: ukrinform.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив нову заяву щодо стосунків Китаю з РФ.

Він закликав КНР не ставити під загрозу співпрацю із країнами Заходу, підтримуючи РФ у війні проти України. Про це він сказав в інтерв'ю Die Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну запросять до НАТО після згоди в одному питанні

"Китай заявляє, що хоче підтримувати добрі відносини із Заходом. Але в той самий час Пекін розпалює війну в Європі. Ви не можете мати і те, і інше", — сказав Столтенберг.

За його словами, для Росії підтримка з боку Китаю у війні проти України є життєво важливою.

"Спостерігається явне збільшення продажів деталей машин, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків і літаків для використання проти України", - додав Столтенберг.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «"Ви не можете мати і те, й інше": Столтенберг звернувся до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі