неділя, 26 травня 2024 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Захід міг би розширити зону власної ППО на частину України - німецький політик

Захід міг би розширити зону власної ППО на частину України - німецький політик
У Німеччині закликали партнерів захистити небо над західною частиною України. Фото: armyinform.com.ua

Заступник голови парламентського комітету Німеччини з контролю за діяльністю розвідувальних служб Родеріх Кізеветтер (ХДС), закликав країни Заходу розширити дію власної протиповітряної оборони на західні регіони України.

За його словами, це розвантажить Збройні сили України і дасть їм змогу зосередитися на забезпеченні протиповітряної оборони у східній частині. Про це політик сказав в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення підтримки ППО: Боррель відреагував на удари РФ по Харкову

"Коаліція згодних могла б розширити зону власної ППО на територію західної частини України в коридорі завширшки від 70 до 100 км", - заявив він.

При цьому Кізеветтер зазначив, що деякі країни, наприклад Литва, розглядають можливість відправки в Україну польових лазаретів, саперів для розмінування місцевості та ремонтних військ.

"Ми не повинні нічого виключати і в рамках коаліції згодних повинні визначити, хто в змозі це зробити. Це абсолютно допустимо в плані міжнародного права і розумно з точки зору політики безпеки", - додав Кізеветтер.

Західні ЗМІ пишуть, що Україна отримала від Німеччини ще одну систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Разом з нею Україна буде мати вже чотири системи середньої дальності і одну малої дальності.

Зараз ви читаєте новину «Захід міг би розширити зону власної ППО на частину України - німецький політик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі