понеділок, 14 вересня 2009 08:53

Осама бін Ладен виступив зі зверненням

Осама бін Ладен виступив зі зверненням

Лідер терористичної організації "Аль-Каїда" Осама бін Ладен виступив з аудіозверненням, адресованим жителям США. Про це 14 вересня повідомляє AFP з посиланням на організацію Intelcenter, що відстежує публікації терористів.

Звернення бін Ладена було передане в ефірі підконтрольного "Аль-Каїде" телеканалу As-sahab. Аудіозапис супроводжувався фотографією бін Ладена. Що саме міститься в самому посланні "терориста номер один" американцям поки не повідомляється.

Послання бін Ладена, відзначає агентство, з"явилося через декілька днів після роковин терактів в США, здійснених 11 вересня 2001 року бойовиками "Аль-Каїди". У Intelcenter, у свою чергу, додали, що впродовж останніх років бін лЛден регулярно виступає із зверненнями саме в період з вересня по жовтень.

Останнє звернення лідера "Аль-Каїди" до Заходу, нагадує AFP, було опубліковано 3 червня. У тому посланні бін Ладен висміяв прагнення президента США Барака Обами налагодити дружні стосунки з ісламським світом, передбачивши, що конфлікт між Заходом і Сходом затягнеться на десятиліття.

Лідер "Аль-Каїди" Осама бін Ладен заявив, що для США небезпечна співпраця з Ізраїлем. Про це 14 вересня повідомляє агентство Reuters.

"Причина нашої суперечки з вами - ваша підтримка вашого союзника Ізраїля, що окупував наші землі в Палестині", - сказав глава терористичної організації.

Також бін Ладен призвав американців закінчити бойові дії в Афганістані. "Якщо ви вибираєте безпеку і припинення воєн, як показують опитування громадської думки, ми готові відгукнутися", - заявив лідер "Аль-Каїди".

При цьому бін Ладен сказав, що вважає президента США Барака Обаму слабкою людиною, нездатною припинити війну. Лідер терористів заявив, що адміністрація Обами продовжує курс його попередника Джорджа Буша.

У останньому перед цим зверненні до американців, озвученому в червні, бін Ладен говорив, що Барак Обама марно намагається налагодити стосунки з ісламським світом.

За матеріалами Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Осама бін Ладен виступив зі зверненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі