четвер, 03 травня 2012 09:56

Українські моряки з судна "Сахалін" повертаються додому

Українські моряки з судна "Сахалін" повертаються додому
Фото: blackseanews.net

Судно "Сахалін" продано в Гонконгу за борги судновласника перед моряками і портом, україно-російський екіпаж повертається на батьківщину, повідомив в четвер заступник голови Російської профспілки моряків (РПСМ) Микола Суханов.

"П'ять російських моряків перебувають у Краснодар, ще 16 членів екіпажу з Україною вилетять з Гонконгу сьогодні (у четвер)", - зазначив він.

За словами Суханова, гроші, отримані судом від продажу судна, підуть, в першу чергу, на зарплату екіпажу: шестимісячний борг буде виплачено протягом двох місяців.

"Решта грошей будуть розподілені обслуговуючим судно службам, яким судновласник винен з жовтня минулого року", - додав профспілковий лідер.

Він уточнив, що у "Сахаліна" новий власник, і він зараз приймає судно.

Раніше повідомлялося, що в Гонконгу 22 січня через борги був заарештований теплохід "Сахалін". За даними МЗС України, судно належить грецькій компанії, за даними РПСМ - болгарській. На борту судна знаходилися 16 громадян України і п'ятеро громадян Росії. Моряки повідомляли, що на судні не було палива, не працювали кондиціонери та вентиляція, були перебої з поставками продуктів і прісної води. Моряки також заявляли про борги з заробітної плати і вимагали відправити їх додому.

Загальна сума боргу за обслуговування судна перед портом і моряками становить близько $ 5,5 млн.

Зараз ви читаєте новину «Українські моряки з судна "Сахалін" повертаються додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі