середа, 04 квітня 2012 09:31

У Гонконгу заарештували 16 українських моряків

У Гонконгу заарештували 16 українських моряків
Моряки лишаються на судні. Фото: itar-tass.com

У Гонконгу арештований великий теплохід "Сахалін", що належить грецькій компанії, який плаває під прапором Белізу з російсько-українським екіпажем

Про це сьогодні повідомив заступник голови Російської профспілки моряків Микола Суханов, до якого з борту "Сахаліну" електронною поштою прийшло тривожне повідомлення про ситуацію, що склалася, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Причина арешту поки невідома. Моряки - 5 громадян Росії і 16 громадян України, вимагають ліквідації багатомісячної заборгованості з зарплати та репатріації додому за рахунок судновласника. Теплохід стоїть на рейді Гонконгу, влада цього порту з судна нікого не відпускає. За інформацією членів екіпажу, на судні немає палива, не працюють кондиціонери та вентиляція, недостатньо продуктів і прісної води. В останньому рейсі з Індії до Китаю на океанському транспорті постійно виходив з ладу головний двигун, але запчастин на його ремонт немає.

Суханов звернувся в морську профспілку Гонконгу з проханням посприяти екіпажу теплохода "Сахалін" в рішення проблем моряків, пов'язаних з ліквідацією заборгованості із зарплати та репатріації на батьківщину.

Теплохід "Сахалін" був побудований в 1985 році, довжина судна 185 метрів, дедвейт 25680 тонн.

Зараз ви читаєте новину «У Гонконгу заарештували 16 українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі