четвер, 04 липня 2024 09:04

Байден продемонструє лідерські позиції США на саміті НАТО - речниця Білого дому

Байден продемонструє лідерські позиції США на саміті НАТО - речниця Білого дому
Президент США Джо Байден готується до участі в саміті НАТО у Вашингтоні. Фото: gettyimages.com

Попри невдалу участь у телевізійних дебатах із Дональдом Трампом, президент США Джо Байден продемонструє лідерські позиції Вашингтона на саміті НАТО 9-11 липня.

Він не боїться, що його виступ у дебатах негативно вплине на саміт. Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася свіжа соціологія рейтингів Байдена і Трампа

"Іноземні лідери близько спілкувалися з президентом. Вони знають, з ким мають справу і наскільки він є ефективним", - сказала Жан-П'єр.

Вона також нагадала, що НАТО тільки зміцнилося та розширилося за президентства Байдена. Він продовжує займати лідерську позицію.

"Коли йдеться про НАТО, йдеться про те, що зовнішня політика є важливою для продовження нашого світового лідерства та зміцнення нашої національної безпеки. І саме так президент думає щодня", - наголосила Жан-П'єр.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден сказав, що залишиться в президентських перегонах 2024 року. Він запевнив провідних демократів на Капітолійському пагорбі у готовності до переобрання.

Разом з тим багато хто із діючих і колишніх чиновників від Демократичної партії США, а також донорів політсили, вважають що президент Джо Байден повинен залишити передвиборчу кампанію.

Зараз ви читаєте новину «Байден продемонструє лідерські позиції США на саміті НАТО - речниця Білого дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі