неділя, 10 квітня 2022 15:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна обговорила пропозиції щодо шостого пакету санкцій ЄС проти Росії

Україна обговорила пропозиції щодо шостого пакету санкцій ЄС проти Росії
Учасники селекторної наради напрацювали пропозиції щодо нового пакету санкцій Євросоюзу проти Росії. Фото: president.gov.ua

Учасники селекторної наради напрацювали пропозиції щодо нового пакету санкцій Євросоюзу проти Росії. Також обговорили вплив санкцій на країну-окупантку.

Нарада пройшла, зокрема, за участі президента Володимира Зеленського, голови Офісу президента Андрія Єрмака, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, членів уряду, головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, керівництва силових відомств і Ради національної безпеки і оборони 10 квітня, повідомляє пресслужба ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС наклав додаткові санкції на Білорусь - деталі

Учасники обговорили дипломатичну роботу для посилення оборони України та санкційного тиску на РФ.

"Також було обговорено прогнозований вплив п'ятого пакету санкцій Європейського Союзу щодо РФ та напрацьовано пропозиції від України для шостого пакету", - йдеться в заяві ОП.

8 квітня Рада ЄС ухвалила рішення щодо запровадження нових санкцій відносно 217 фізичних і 18 юридичних осіб.

До переліку санкційного списку потрапили кремлівські високопосадовці та олігархи — Моше Кантор, Борис Ротенберг, Олег Дерипаска та інші відомі бізнесмени, що працюють у ключових секторах економіки, таких як енергетика, фінанси, ЗМІ, оборонна та військова промисловість. Також під санкції потрапили співробітники кремлівської пропаганди, що систематично розповсюджують хибну інформацію про ситуацію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна обговорила пропозиції щодо шостого пакету санкцій ЄС проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі