пʼятниця, 05 липня 2024 13:55

В усіх областях змінять графіки відключення світла

В усіх областях змінять графіки відключення світла
10 липня у Києві, а 11 липня на Київщині не вимикатимуть світло. Фото: Укренерго

З 9 по 24 липня в усіх областях будуть змінені графіки відключень. В кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежень.

В інші дні обмеження споживання будуть відбуватися згідно з графіками, опублікованими обленерго в кожному регіоні, повідомило Укренерго.

"Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку - взимку та влітку - і дають можливість нам більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни", - сказано в повідомленні.

Завдяки таким вимірам Укренерго зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Зможе визначити, скільки саме зараз, влітку, споживає кожна область без застосування обмежень, і скільки кожній області потрібно електроенергії для життєдіяльності. Отримані результати враховують зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств.

Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в системі є дефіцит енергії, спричинений масованими російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, обмеження споживання можуть бути дещо змінені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчальний рік у школах Львова розпочнеться раніше - мер

Коли в області не буде обмежень:

- 9 липня: Дніпропетровська область;

- 10 липня: Київ;

- 11 липня: Київська, Хмельницька області;

- 12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області;

- 16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області;

- 18 липня: Волинська, Львівська; Чернівецька області;

- 19 липня: Тернопільська; Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;

- 23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області;

- 24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

Вимірювання не застосовуються для тимчасово окупованих територій.

"Аналіз цих даних дозволить в подальшому забезпечити рівномірніший та коректніший розподіл наявної в системі потужності між регіонами. Крім того, ми зможемо отримати більш точні дані про те, як розвивати енергосистему, підвищуючи її стійкість до російських атак. Тобто, це дасть змогу більш точно визначити, де потрібно реалізувати проєкти з децентралізованої генерації в першу чергу і прорахувати оптимальні рішення для кожного регіону", - пояснили в Укренерго.

У випадку повторення Росією масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів буде перенесене до стабілізації ситуації.

У месенджері Telegram з'явилися фейкові повідомлення про "зональні" відключення світла. Начебто різні міста будуть віднесені до різних зон і в них буде різна тривалість відключень.

Зараз ви читаєте новину «В усіх областях змінять графіки відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі