четвер, 04 червня 2009 08:26

У район падіння лайнера прибув перший корабель ВМС Бразилії

У район падіння лайнера прибув перший корабель ВМС Бразилії
У ймовірний район падіння аеробуса A330-200 авіакомпанії Air France в ніч на четвер прибув перший корабель ВМС Бразилії. У найближчі два дні до місця пригоди підійдуть ще чотири кораблі.

Кораблю поки не вдалося виявити ті уламки літака, які раніше в середу були помічені з повітря. Нагадаємо, що в ході пошукових робіт в районі падіння аеробуса були виявлені уламки, що знаходяться на відстані до 90 кілометрів один від одного. Найбільший з помічених фрагментів має в діаметрі близько семи метрів.

На прес-конференції, що відбулася в середу, міністр оборони Бразилії Нелсон Жобім заявив про виявлення на місці аварії великої плями розлитого пального, що на його думку, виключає версію про теракт на борту літака. Раніше теракт виключили і французи.

Жобім заявив, що тіла загиблих, а також виживших в катастрофі у воді не виявлені. Очікується, що в четвер з води будуть підняті перші уламки літака, які будуть передані на експертизу.

Нагадаємо, аеробус A330-200, що виконував рейс номер AF 447 сполученням Ріо-де-Жанейро, - Париж, зник з екранів радарів 1 червня. На борту лайнера знаходилося 228 людей, зокрема 12 членів екіпажа.

Було встановлено, що літак впав приблизно в 1000 кілометрів від узбережжя Бразилії, приблизно посеред Атлантичного океану. Можливою причиною інциденту вважається попадання лайнера в зону турбулентності і викликану цим відмову електросистеми, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У район падіння лайнера прибув перший корабель ВМС Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі