середа, 03 червня 2009 10:32

Знайдені в Атлантиці уламки належать зниклому літаку

Знайдені в Атлантиці уламки належать зниклому літаку
Уламки літака, виявлені за 650 кілометрів на північний схід від бразильського архіпелагу Фернанду-ді-Норонья в Атлантичному океані, дійсно є фрагментами зниклого аеробуса Air France.

Відповідну заяву для журналістів зробив міністр оборони Бразилії Нельсон Жобім. За його словами, із цього приводу не залишилися "ніяких сумнівів".

Раніше повідомлялося, що серед знайдених уламків було сидіння з кабіни літака і оранжевий буй, проте фахівці не могли з упевненістю сказати, що виявлені саме уламки розшукуваного літака.

За словами Жобіма, уламки розкидані на площі п"яти квадратних кілометрів, а на поверхні океану розлилося авіапальне. Це підтверджує, що катастрофа відбулася саме там.

Міністр оборони повідомив, що в районі місця події знаходяться три вантажні судна, а перші кораблі ВМС Бразилії доберуться туди вранці в середу. "Вони почнуть роботи з підняття уламків, які помітили з повітря", - пояснив Жобім.

Якщо вдасться знайти тіла загиблих, їх по воді доставлять в найближчий аеропорт на архіпелазі Фернанду-ді-Норонья, а звідти вивезуть на літаках ВПС Бразилії, пообіцяв міністр.

Нагадаємо, літак A330-200 авіакомпанії AirFrance, що прямував з Ріо-де-Жанейро до Парижа, зник з екранів радарів 1 червня. На борту аеробуса знаходилися 228 осіб, громадян 31 країни, зокрема одного росіянина.

Французька влада виключила версію про теракт. За попередніми даними, катастрофа сталась через попадання блискавки в літак, що опинився в зоні турбулентності, або ж через неполадки в електроустаткуванні. Розслідування обставин катастрофи знаходиться в компетенції уряду Франції, підкреслив Жобім, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені в Атлантиці уламки належать зниклому літаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі