понеділок, 01 червня 2009 16:24

У літак "Ейр Франс" могла вдарити блискавка - версія компанії

У літак "Ейр Франс" могла вдарити блискавка - версія компанії

Удар блискавки став найбільш вірогідною причиною зникнення лайнера "Ейрбас-330" компанії "Ейр Франс" над Атлантикою, вважають представники цієї авіакомпанії. Їх думку наводить інтернет-сайт французького видання "Парізьєн".

Раніше повідомлялося, що незадовго до зникнення з екранів радарів в бразильську диспетчерську з борту авіалайнера поступило повідомлення про коротке замикання внаслідок сильної турбулентності.

Президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що "дуже стурбований" повідомленнями з авіакомпанії "Ер Франс". У аеропорт "Руассі-Шарль-де-Голль", куди повинен був прибути зниклий рейс з Ріо-де-Жанейро, попрямували міністри транспорту і розвитку Домінік Бассеро і Жан-Луї Борлоо. Там вже відкритий кризовий центр.

Тим часом повідомляється, що марокканські та канарські станції стеження, що знаходяться на маршруті проходження зниклого літака, не зафіксували проліт цього борту.

Лайнер, на борту якого знаходяться 228 чоловік, вилетів з Ріо-де-Жанейро і повинен був прибути до Парижа в 11:10 паризького часу (12:10 за Києвом). Він пропав з екранів радарів, коли пролітав над Атлантикою.

Рятувальники почали операцію з пошуку авіалайнера в районі бразильського острова Фернанду-ді-Норонья в 365 км. від материка. У пошуках беруть участь літаки бразильських ВПС.

Нагадаємо, сьогодні авіакомпанія AirFrance повідомила, що втратила зв"язок з літаком, що виконував рейс з Ріо-де-Жанейро до Парижа. На борту літака Airbus A330-200 знаходилися 228 чоловік - 216 пасажирів і 12 членів екіпажу. Не дивлячись на те, що зв"язок був втрачений досить пристойний час тому, в аеропорту до останнього моменту сподівалися, що у літака просто вийшли з ладу засоби зв"язку. Проте після того, як в призначений час (11:10 за місцевим часом, 12:10 по київському) літак не приземлився в аеропорту, авіакомпанія офіційно оголосила про зникнення свого лайнера

Інтерфакс, РБК-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У літак "Ейр Франс" могла вдарити блискавка - версія компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі