четвер, 24 вересня 2009 14:12

У Португалії зафіксована перша смерть від свинячого грипу

У Португалії зафіксована перша смерть від свинячого грипу
У Португалії зафіксована перша смерть від вірусу грипу A/H1N1. Як повідомило міністерство охорони здоров"я цієї найзахіднішої країни Євросоюзу, жертвою небезпечної хвороби став 41-річний емігрант, що приїхав на батьківщину з Франції. Він був госпіталізований в місті Порту 3 вересня.

Португалець приїхав на батьківщину в надії вирішити проблеми із здоров"ям: 14 років тому йому була пересаджена нирка, і в його організмі спостерігалося відторгнення цього органу. Наявність вірусу свинячого грипу у чоловіка медики підтвердили лише через 12 днів після надходження в лікарню.

Загальне число випадків захворювання свинячим грипом в Португалії з населенням в 10,6 мільйонів чоловік перевищило 5 тисяч. Перший випадок був зафіксований 4 травня, другий - майже місяць опісля. Проте вже з 17 червня їх стали реєструвати практично щодня, а в серпні взагалі перестали давати регулярні зведення.

Як відзначають португальські лікарі, поки вірус має досить слабку форму. Міністерство охорони здоров"я закликало жителів неухильно дотримуватись елементарних правил гігієни. Тим, хто виявив у себе підозрілі симптоми, рекомендується не відправлятися відразу в лікарню, а заздалегідь подзвонити по спеціальній лінії, щоб отримати попередню консультацію.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я, всього на планеті від свинячого грипу померли понад 3 тисячі осіб. За кількістю смертельних випадків перше місце як і раніше займає Бразилія. За деякими прогнозами, протягом двох років заразитися можуть ще щонайменше 2 мільярди жителів - тобто, майже третина населення Землі.

Дане захворювання раніше було визнане пандемією - вперше за 40 років. Попередня пандемія грипу в 1968 році убила близько мільйона людей, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Португалії зафіксована перша смерть від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі