вівторок, 29 грудня 2009 14:22

У Нігерії 20 людей загинули у сутичці між поліцією і сектантами

У Нігерії 20 людей загинули у сутичці між поліцією і сектантами
У Нігерії в результаті зіткнень сектантів з поліцією загинули, щонайменше, 20 осіб.

Зіткнення почалися після того, як стривожені агресивною поведінкою сектантів місцеві жителі звернулися до влади за допомогою. В останні дні члени радикальної секти Кало-Като влаштовували масові проповіді під відкритим небом, що було заборонено владою після бунту іншої релігійної секти Боко Харам в липні цього року.

Втихомирити членів секти, озброєних ножами-мачете і мотиками, намагалися поліцейські і солдати. Як передає АР, поліція заарештувала лідера Кала-Като, якого підозрюють у вбивстві декількох членів з Боко Харам.

Радикальну секту Кала-Като було засновано мусульманським богословом Мохаммедом Майтатсіне, убитим нігерійською службою безпеки в 1980 році. Відтоді члени секти неодноразово влаштовували акції протесту і безлади, під час яких загинули тисячі жителів країни. Нинішні члени секти - бідні робітники й дрібні торговці, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «У Нігерії 20 людей загинули у сутичці між поліцією і сектантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі