вівторок, 12 травня 2009 16:48

У Києві можуть скасувати нові тарифи на компослуги

У Києві можуть скасувати нові тарифи на компослуги

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці, яке мало розпочатися вже з 1 червня, можуть знову скасувати.

20 травня свій вердикт повинна винести Генпрокуратура.

Державна житлово-комунальна інспекція, яка перевіряла запропоновані Київською адміністрацією тарифи, вважає, що вони економічно необґрунтовані і неправильно прийняті.

За словами начальника інспекції Сергія Зиміна, те, як були затверджені такі тарифи, - порушення закону про житлово-комунальні послуги.

Зимін наголосив, що тарифи, наприклад по воді, керівництво "Київводоканалу" мусило відправити в міську адміністрацію. Потім чиновники вирішують, як коректувати цей тариф, прописують витрати, пояснюють необхідність саме такого підняття, і лише після цього папери подаються в інспекцію.

Цього зроблено не було, тому Держінспекція звернулася до Генпрокуратури й оскаржила розпорядження.

За словами чиновників, жодних порушень з тарифами немає.

Як відзначив начальник Головного управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський, тарифи перевіряють усі кому не лінь - антимонопольщики, прокуратура, Міністерство ЖКГ.

"Висновки цієї комісії я ще не бачив, але можу сказати, що люди, що перешкоджають підвищенню тарифів, хочуть знищити житловий фонд міста. Цього року ми уже викинули біля мільярда гривень на дотації по тарифах, більше грошей у бюджеті в нас просто немає", - сказав Яструбинський.

За словами юристів, з погляду закону порушень в оформленні підвищення тарифів немає, але в інспекції можуть бути претензії до самих цифр, і тоді реально їхній знизити.

Як відомо, столична влада оприлюднила розпорядження про нові тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, бюджетних установ та інших споживачів, які планується вести в Києві з 1 червня цього року. Згідно з розпорядженням, вартість компослуг на першому етапі підвищення тарифів зросте на 50%.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Києві можуть скасувати нові тарифи на компослуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі