понеділок, 31 серпня 2009 15:36

У 2030 році Китай планує почати будівництво бази на Місяці

У 2030 році Китай планує почати будівництво бази на Місяці

Китай в 2020 році почне будівництво власної орбітальної станції, повідомляє в понеділок новинна служба Sina з посиланням на головного конструктора програми пілотованих космічних польотів КНР Гу Ідуна.

За його словами, з 2010 по 2015 рік Піднебесна планує вивести на орбіту дві-три космічні лабораторії, а до 2020-го - основний модуль орбітальної станції. Їх стиковка "дозволить створити основний орбітальний комплекс китайської космічної станції", - повідомив Гу Ідун.

Раніше китайські ЗМІ писали, що в 2030 році КНР планує висадити людину на Місяць і приступити до створення там місячної бази, з якою "орієнтувано в 2050 році чоловік зможе відправитися до таких віддалених планет, як Марс".

Крім того, до 2050 року Піднебесна планує розробити і запустити зонд, який відправиться досліджувати космічні тіла за межами сонячної системи. Щоб підтримувати зв"язок з цим апаратом, буде розроблена технологія надшвидкісного лазерного зв"язку.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «У 2030 році Китай планує почати будівництво бази на Місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі