вівторок, 11 серпня 2009 13:28

Росія очікує від США удару з космосу по своїй території

Росія очікує від США удару з космосу по своїй території
США до 2030 року будуть здатні завдавати ударів з космосу по всій території Росії. Про це у вівторок заявив головком ВПС РФ генерал-полковник Олександр Зелін.

"Розвиток засобів повітряно-космічного нападу іноземних держав показує, що до 2030 року відбудуться корінні зміни в освоєнні повітряно-космічного простору як єдиної сфери збройної боротьби", - сказав він.

"Військово-повітряні сили іноземних держав, насамперед США, дістануть можливість завдавати скоординованих за часом високоточних ударів в глобальному масштабі практично по всіх цілях на території Російської Федерації", - вважає Зелін.

При цьому він додав, що Росія до 2020 року створить якісно новий вид збройних сил по військово-космічній обороні.

"Головна мета вдосконалення ВПС Росії на період до 2020 року - створення якісно нового виду Збройних сил, що є основою системи повітряно-космічної оборони держави, здатної в мирний час забезпечити стримання потенційних агресорів, а у військове - відбити збройну агресію всім наявним арсеналом звичайного і ядерного озброєння", - заявив Зелін.

При цьому він не уточнив, про які саме військах йдеться.

Зелін також оголосив, що бригади військово-космічної оборони в структурі ВПС озброюватимуться комплексними системами С-400 і С-500. Останні є результатом вдосконалення зброї ППО з новими бойовими завданнями, уточнив Зелін.

"С-500 створюється не на базі С-400, це подальше вдосконалення зброї, яка буде здатна уражати гіперзвукові і балістичні цілі", - сказав головком.

Зелін запевнив, що всі частини ВПС Росії до 2020 року будуть в постійній готовності.

"Головна мета переходу ВПС Росії на новий вигляд - зробити всі частини постійної готовності, здатні вирішувати поставлені завдання в найкоротші терміни. У цьому головна мета організаційно-штатних заходів", - сказав Зелін.

"Поставлене завдання по переводу бойових частин ВПС в частини постійної готовності планується виконувати послідовно, нарощуючи їхню кількість в період з 2009 по 2016 рік, і завершити це завдання до 2020 року", - повідомив головком.

Зелін також уточнив, що ВПС Росії планують політ винищувача п"ятого покоління в листопаді-грудні цього року. "У листопаді ми повинні полетіти, в крайньому випадку - в грудні, але у будь-якому випадку цього року ми піднімемо машину", - сказав головком.

Винищувач п"ятого покоління, який в Росії називають також перспективним авіаційним комплексом фронтової авіації (ПАК ФА), розробляється з 1990-х років.

Зелін також оголосив, що Росія поки не розробляє гіперзвуковий літак. Проте, теоретичні дослідження в цьому напрямі ведуться

Коментуючи питання про те, чи ведуться в Росії розробки нового гіперзвукового літака у відповідь на аналогічні розробки США, Зелін сказав, що "треба зрозуміти, який ступінь загрози від цих літаків".

"Також треба зрозуміти, які засоби необхідні нам, аби запобігти польотам літаків цього типу над територією Росії або дружніх нам держав", - відзначив головком.

Він додав, що Міноборони Росії також розробляє власні безпілотні літальні апарати (БЛА), але не виключає варіант закупівлі іноземних зразків на користь Російської армії.

"Виходячи з концепції, яку ми виклали два роки тому, російська промисловість продовжує створювати зразки БЛА. В той же час не виключаю варіанти закупівлі іноземних зразків з подальшим використанням їх на користь Збройних сил Росії", - сказав Зелін.

Він сказав, що розробки БЛА в Росії ведуться інтенсивно.

"Зокрема, для поліпшення цієї роботи спланована передислокація центру БЛА ближче до Москви", - відзначив Зелін.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Росія очікує від США удару з космосу по своїй території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі