неділя, 30 червня 2024 06:16

Говорили про Patriot: Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США О'Браєном

Говорили про Patriot: Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США О'Браєном
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із помічником держсекретаря США Джеймсом О'Браєном. Фото: x.com/DmytroKuleba

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі із помічником держсекретаря США Джеймсом О'Браєном скоординував кроки щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони Patriot.

Надання додаткових систем ППО було основною темою розмови. Про це Кулеба повідомив у соцмережі X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від Нідерландів систему Patriot: допоможе ще одна країна

Він наголосив, що Україна цінує "останні критичні рішення США щодо підтримки українських ударів по військових цілях в Росії". А також надання Україні пріоритету в поставках боєприпасів для протиповітряної оборони та роботу з третіми країнами для зміцнення обороноздатності України.

"Ми позитивно оцінили досягнутий прогрес і скоординували наступні кроки в цьому напрямку. Ми також обговорили спільні зусилля щодо надання Україні додаткової зброї та боєприпасів", - зазначив Кулеба.

За його словами, на порядку денному також був майбутній саміт НАТО у Вашингтоні та його очікувані результати.

Сполучені Штати Америки, Ізраїль та Україна ведуть переговори щодо постачання Києву до восьми систем ППО Patriot.

Угода ще не є остаточною, однак вона, ймовірно, передбачає те, що Patriot будуть спочатку відправлені з Ізраїлю до США, а потім доставлені в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Говорили про Patriot: Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США О'Браєном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі