пʼятниця, 22 січня 2010 10:39

Сотні тисяч бездомних гаїтян виселять за межі столиці

Сотні тисяч бездомних гаїтян виселять за межі столиці

Влада Гаїті планує масове переселення 400 тисяч чоловік з імпровізованих таборів на околиці столиці, передає Associated Press.

Переселення пов"язане з тим, що уряд США планує відремонтувати головний порт країни, щоб допомогти гаїтянам вижити після катастрофічного землетрусу.

План тимчасового переселення місцевих мешканців також спрямований на зупинення розповсюдженню хворіб в сотнях таборів по всьому місту. Сім"ї, які в них проживають, не мають каналізації, ночують у наметах або взагалі під відкритим небом.

Влада оприлюднила заяву тоді, коли вже не залишилось надії на те, що під завалами будинків вдасться знайти ще хоча б одну живу людину. Тепер рятувальники зосередили свою увагу на тому, щоб допомогти вижили потерпілим.

Відновлення порту - надзвичайно важливе завдання. Відсутність його нормального функціонування значно ускладнює надходження гуманітарної допомоги до країни.

Порт зруйнований настільки, що військові поки не можуть сказати, скільки часу піде на його відбудову.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сотні тисяч бездомних гаїтян виселять за межі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі