вівторок, 27 жовтня 2009 08:57

Росіяни почали вмирати від свинячого грипу

Росіяни почали вмирати від свинячого грипу

У Забайкальському краю дві жінки померли від свинячого грипу і одна - від ГРВІ, повідомляє прес-служба губернатора краю. По всій Росії кількість заражених перевищила 1300 осіб, і є регіони, де через грип можуть оголосити надзвичайний стан.

"Напередодні двом жінкам був поставлений діагноз свинячий грип і одній - ГРВІ. Розтин підтвердив діагнози, проте, остаточний буде відомий після досліджень аналізів в новосибірській лабораторії", - сказав співбесідник.

Інформацію підтвердив і головний санлікар Росії Геннадій Онищенко.

"У обох підтверджено діагноз A/H1N1, у обох була пневмонія", - сказав він.

Однією з причин летальних результатів стало пізнє звернення до лікаря, наголошується в повідомленні. Одна з жінок була на 9-му місяці вагітності, уточнюється в повідомленні. Плід врятувати не вдалося.

У Забайкальському краї зараз зареєстровано 235 випадків захворювання на свинячий грип.

Нагадаємо, про перший випадок загибелі від свинячого грипу в Росії повідомив директор НДІ вірусології імені Івановського академік РАМН Дмитро Львов. Виступаючи 20 вересня в ефірі телеканалу "Россия", академік розповів, що в Москві 19 серпня від нового грипу померла 46-річна жінка, яка повернулася з Болгарії. Учений стверджував, що про це свідчать дослідження, проведені в його інституті.

Мінздоровсоцрозвитку РФ спростувало заяву Львова і назвало причиною смерті росіянки ускладнену пневмонію, яка розвивалася на тлі вродженої вади серця та діабету. Діагностикум, за допомогою якого в НДІ вірусології поставили діагноз, за даними міністерства, офіційно не зареєстрований в РФ.

Головний санітарний лікар Онищенко після цього інциденту назвав "інформаційними терористами" академіка Орлова і телеканал "Россия", що розповсюдив інформацію.

Проте 6 жовтня Бюро відділення профілактичної медицини Російської академії медичних наук на своєму засіданні підтвердило, за словами Львова, його правоту.

"Бюро підтвердило цей смертний випадок від грипу А/H1N1. Повністю зі мною погодилися всі академіки", - сказав Львов.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Росіяни почали вмирати від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі