четвер, 08 жовтня 2009 16:06

У Німеччині жінка померла від свинячого грипу

У Німеччині жінка померла від свинячого грипу

У Німеччині підтверджена перша загибель людини від свинячого грипу. 36-річна жінка померла 25 вересня від викликаних хворобою ускладнень - "гострого пошкодження легень і поліорганної недостатності", цитує медиків РИА "Новости".

Жінка відносилася до категорії "пацієнтів високого ризику", йдеться в заяві Університетської клініки міста Ессен. Покійна, зокрема, страждала на ожиріння і багато палила. На момент госпіталізації вона була носієм декількох бактерійних інфекцій, стійких до антибіотиків.

В світі зареєстровано більше 4,5 тис. смертей, викликаних свинячим грипом, повідомляє Росспоживнагляд. У Росії зафіксовано вже більше 590 випадків захворювання, проте від свинячого грипу, за офіційними даними, ніхто поки не вмирав.

В той же час є думка, що грип А/H1N1 розповсюдився набагато ширше, ніж це визнає влада. Захворіли десятки тисяч росіян, заявив у вівторок академік РАМН ДмитроЛьвов,<>директор НДІ вірусології імені Івановського.

Раніше Львов повідомив про перший смертельний випадок в Росії: за його словами, 19 серпня в Москві від свинячого грипу померла 46-річна жінка. Мінохоронздоров"я заявило, що хворий помер від пневмонії. Головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко здивувався словам академіка і назвав їх "інформаційною терористичною атакою", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині жінка померла від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі