вівторок, 03 листопада 2009 11:01

Пінчук побудує в Києві ще один сучасний арт-центр

Пінчук побудує в Києві ще один сучасний арт-центр
Український бізнесмен Віктор Пінчук розповів в інтерв"ю агентству Bloomberg про намір побудувати в Києві новий центр сучасного мистецтва. За його словами, гроші на будівництво будівлі вже виділені.

Передбачається, що новий центр буде зведений біля арки "Дружби народів" у Хрещатому парку. За словами Пінчука, він зробить Київ "видатним містом для сучасного мистецтва".

Центр буде багатофункціональним, але в ньому буде відкрита і постійна експозиція, основну частину якої складуть роботи з особистої колекції Пінчука.

Хто буде займатися будівництвом будівлі, поки невідомо. Пінчук заявив, що планує влаштувати конкурс проектів і веде переговори "з найкращими архітекторами світу", але не назвав жодних імен, зауваживши, що вони у всіх на слуху.

У Києві вже діє один центр мистецтва, створений Пінчуком, - відкритий у 2006 році PinchukArtCentre. За словами бізнесмена, з дня відкриття центр відвідали більше 830 тисяч чоловік.

Віктор Пінчук, статки якого оцінюються в 2,6 мільярда доларів, є одним з найбільших колекціонерів мистецтва в Європі.

Нещодавно він був включений в рейтинг найвпливовіших людей у мистецтві за версією журналу Art Review. Колекція бізнесмена включає в себе роботи Джефа Кунса, фотографа Андреаса Гурскі і Деміена Херста, до якого Пінчук має особливий інтерес.

У квітні 2009 року в PinchukArtCentre пройшла індивідуальна виставка Херста, що стала найбільшою для художника в його кар"єрі.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Пінчук побудує в Києві ще один сучасний арт-центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі