четвер, 05 травня 2022 07:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Оцінили, скільки ядерних боєголовок було на затонулому крейсері "Москва"

Оцінили, скільки ядерних боєголовок було на затонулому крейсері "Москва"
Якщо ядерні боєголовки не пошкоджені, то з них не буде ніякого витоку. Фото: Twitter/OSINTtechnical

На знищеному українськими захисниками флагмані Чорноморського флоту Російської Федерації ракетному крейсері "Москва" були щонайменше дві ядерні боєголовки.

Ядерна зброя противника наразі лежить на дні моря та не несе загрози, заявив перший заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков, передає Obozrevatel.

"Щонайменше дві ракети з ядерними боєголовками знаходилися на борту "Москви", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойові дельфіни: Росія використовує в Чорному морі незвичну охорону

Якщо ядерні боєголовки не пошкоджені, то з них не буде ніякого витоку, вважає Лупаков.

"А вони, я впевнений, не пошкоджені, бо на сьогодні радіаційний фон там не підвищений", - додав офіцер.

13 квітня повідомили про ураження російського ракетного крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун". Унаслідок обстрілу Росія втратила 16 крилатих ракет.

14 квітня міноборони Росії визнало, що на палубі флагмана ЧФ РФ сталася пожежа. Її пояснили "випадковою детонацією боєприпасів". Про інцидент командування доповіло особисто російському президенту Володимиру Путіну.

Того ж дня українське військове командування повідомило, що внаслідок влучання українських ракет крейсер "Москва" почав тонути. Згодом стало відомо, що судно затонуло після тривалої пожежі на борту, поки його буксирували в Севастополь.

У російському Міноборони підтвердили загибель лише капітана "Москви", а 27 осіб були оголошені безвісти зниклими. За даними журналістів, серед зниклих є строковики.

Зараз ви читаєте новину «Оцінили, скільки ядерних боєголовок було на затонулому крейсері "Москва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі