середа, 15 липня 2009 13:12

Майкла Джексона могло убити ізраїльське неякісне знеболювальне

Майкла Джексона могло убити ізраїльське неякісне знеболювальне
Слідчі Федерального управління з боротьби з обігом наркотиків США звернулися до керівництва ізраїльського фармакологічного концерну "Тева" за роз"ясненнями, після того, як в квартирі співака Майкла Джексона був виявлений сильний седативний препарат "Діпріван" ізраїльського виробництва, використовуваний для анестезії.

Цього року концерн "Тева" був вимушений відкликати дві партії препарату, після того, як близько 40 жителів штатів Флорида, Арізона та Міссурі повідомили про дивні симптоми після його застосування. Як повідомляє NEWSru Israel з посиланням на телекомпанію CNN, перевірка показала, що обидві партії ліків були заражені ендотоксинами. Партія, знайдена в будинку Джексона, була стандартною, і вироблена на американському дочірньому підприємстві концерну Teva Pharmaceuticals USA.

Американські слідчі підкреслюють, що на даний момент немає ніяких доказів того, що Джексон приймав "Діпріван" перед смертю. Представник концерну "Тева" Денніс Бредлі повідомив, що упаковка препарату, якою цікавилися слідчі, не входила в ті дві партії ліків, які були відкликані через забруднення.

Препарат "Діпріван" містить речовину пропофол, використовуване лікарями в лікарнях і клініках під час проведення операцій. Препарат застосовується внутрішньовенно. При цьому він не є знеболюючим, викликаючи у пацієнта відчуття ейфорії.

Пропофол - швидкодіючий і такий, що швидко виводиться препарат, що робить його популярним при короткострокових операціях. Разом з тим, використання препарату може спровокувати уповільнення серцевого ритму, зниження кров"яного тиску і м"язові спазми.

Раніше повідомлялося, що в будинку покійного було виявлено безліч сильнодіючих лікарських препаратів - зокрема, знеболюючий засіб демерол, що за своїми властивостях нагадує морфій. Публікувалися дані, що Майкл Джексон, який страждав від сильних болів, вживав демерол регулярно.

Нагадаємо, легендарний король поп-музики Майкл Джексон раптово помер 25-го червня, у віці 50 років. Смерть знаменитого співака, що настала від зупинки серця, констатували лікарі лікарні UCLA Medical Center в Лос-Анджелесі.

Вранці 25 червня 2009 року Майкл впав в будинку, який він знімав на заході Лос-Анджелеса. У 12:21 за місцевим часом був зареєстрований дзвінок на номер 911, і, коли в 12:30 приїхали лікарі, Джексон вже не дихав. Була швидко проведена серцево-легенева реанімація, але Джексон впав в кому і помер незабаром після того, як його привезли в Медичний центр Каліфорнійського університету. Смерть була констатована в 14:26 за місцевим часом, а в 16:36 смерть Майкла Джексона підтвердив коронер, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Майкла Джексона могло убити ізраїльське неякісне знеболювальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі