понеділок, 01 червня 2009 16:27

Лікарям заборонили говорити про українця зі свинячим грипом

Лікарям заборонили говорити про українця зі свинячим грипом

23-річного Романа Небеснюка із Чернівців шпиталізували у Києві з підозрою на свинячий грип. До столиці він прилетів 29 травня із Нью-Йорка, через Париж. Роман працював у США два роки.

"В аеропорту Бориспіль його зустрічав товариш. Приїжджий поскаржився йому на біль у м"язах та головний. Товариш відвіз хворого в одну з міських лікарень. Звідти до боксу інфекційного відділення його забрала "швидка". Результати лабораторних аналізів мали би бути готові сьогодні, але поки що нічого не відомо", - розповіли у понеділок у прес-службі Міністерства охорони здоров"я.

"Рейс того літака Париж - Київ здійснювала міжнародна авіакомпанія "Ейр Франс". Ми передали Міністерству охорони здоров"я списки всіх пасажирів, які перебували тоді в літаку. Більшість із них - іноземці", - сказав працівник санітарної служби аеропорту.

Небеснюк перебуває в столичній клінічній лікарні N9 на вул. Ризькій. Там раніше створили спецвідділення для людей, чиї симптоми захворювання схожі на свинячий грип.

Обговорювати стан хворого з пресою лікарі відмовляються. Кажуть, у Міністерстві "заборонили поширюватися на цю тему". Знайомі Небеснюка в інфекційному відділенні запевняють: Роман почувається значно краще.

"Усі ці дні температура трималася 39-40 градусів. А зараз - стабільно 37. До хлопця не можна, він в ізольованому боксі. Але можете передати йому фрукти, особливо цитрусові. Купіть мікстуру на травах "Хо" або "Гербіон", бо він дуже кашляє", - повідомив черговий лікар телефоном.

На запитання, чи справді у Романа свинячий грип, відповів, що "якщо захоче, сам розповість".

"Коли його можна буде побачити - не знаю. Про виписку поки що не йдеться. Товариша, який був із Романом, обстежили. У нього немає жодних симптомів. Із того літака більше ніхто на обстеження не приходив", - додав лікар.

Нагадаємо, у суботу прес-служба Міністерства охорони здоров"я повідомила, що у Києві з підозрою на грип А/H1N1 госпіталізований громадянин України, який прибув з США.

Згідно з повідомленням, 29 травня зареєстровано звернення по медичну допомогу хворого, який прибув до аеропорту "Бориспіль" з Нью-Йорка.

На борту літака і під час медичного огляду в київському аеропорту скарг на погане самопочуття від пасажирів не поступало.

Зараз ви читаєте новину «Лікарям заборонили говорити про українця зі свинячим грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі