вівторок, 26 травня 2009 17:49

Свинячий грип дістався до Держдуми?

Свинячий грип дістався до Держдуми?
З Державної думи РФ в понеділок в московську інфекційну лікарню була госпіталізована жінка. Керівник медпункту Держдуми Віталій Стрюк підтвердив цю інформацію, але підкреслив, що поки немає підстав говорити про наявність у пацієнтки вірусу А/Н1N1. "Це наша банальна, чергова, звичайна робота, профілактичний захід", - сказав Стрюк, коментуючи інцидент.

Проте, як стало відомо, всі необхідні профілактичні заходи щодо дезинфекції були проведені. "Ми провели обробку приміщення, санацію, дезактивацію", - заявив Стрюк, додавши, що всі заходи були виконані в повному об"ємі.

Керівник медпункту відмовився назвати ім"я хворої і не став уточнювати, чи є вона працівником Держдуми. Між тим джерела в Держдумі повідомили, що хвора жінка є співробітницею апарату нижньої палати парламенту. За деякими даними, вона нещодавно повернулася з поїздки до Іспанії. На офіційному рівні цю інформацію в Держдумі поки не підтвердили.

Як відзначив Віталій Стрюк, в подібних випадках краще десять разів перестрахуватися, проявити більшу пильність, ніж це необхідно. Поки діагноз пацієнтці не поставлений, на його визначення лікарям буде потрібно декілька днів. За словами Стрюка, зараз жінка почувається задовільно і температура у неї нормальна.

Як підкреслив Стрюк, він сам і весь персонал медпункту Держдуми ходять без захисної пов"язки на обличчі, отже ситуацію з госпіталізацією жінки сприймають спокійно.

У Росії поки зафіксовано два випадки захворювання на грип А/Н1N1. Перший хворий - 28-річний росіянин, який минулого тижня повернувся з Нью-Йорка.

Другий випадок захворювання на грип A/Н1N1 був встановлений в неділю у жителя Калузької області, який їздив у весільну подорож в Домініканську Республіку. Обидва хворих були госпіталізовані. В даний час їхній стан не викликає побоювань.

За даними на понеділок, в 46 країнах світу зареєстровано вже 12515 випадків зараження грипом А/Н1N1, 91 людина померла, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип дістався до Держдуми?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі