понеділок, 25 травня 2009 16:48

Головний лікар Росії чекає нових хворих на свинячий грип

Головний лікар Росії чекає нових хворих на свинячий грип
У Росії висока вірогідність реєстрації нових випадків захворювання грипом А/Н1N1. Про це в понеділок під час бесіди з журналістами заявив головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.Він настійно рекомендує росіянам відмовитися від поїздок в ті країни, де відзначається високий рівень захворюваності цим видом грипу.

У Росії зареєстровано два випадки захворювання грипом А/Н1N1. Перший хворий - 28-річний росіянин, який минулого тижня повернувся з Нью-Йорка. Вже опинившись в Москві, він відчув нездужання. Другий випадок захворювання грипом A/Н1N1 встановлений в неділю у жителя Калузької області. Він їздив у весільну подорож в Домініканську Республіку.

Обидва хворих були госпіталізовані. В даний час їхній стан не викликає побоювань.

"Вірогідність висока, що хтось ще привезе грип. Я ще раз звертаюся до наших громадян: коли це було за синіми морями, за океанами, це здавалося чимось далеким. Тепер у нас вже виявлено два реальні випадки вірусу. Які ще доводи потрібні, щоб утриматися від поїздок в неблагополучні країни?" - заявив Онищенко журналістам.

Він закликав російських громадян відмовитися від поїздок в такі країни, як США, Мексика, Канада, Іспанія та Японія.

За словами Онищенка, головне, що сьогодні турбує медиків, - це байдужість наших співгромадян до свого здоров"я.

Він також нагадав, що співробітники Рососвітнагляду щодня обстежують в аеропортах 6-7 тис. людей, які прибувають до Росії з неблагополучних з епідеміологічної точки зору регіонів.

За даними на понеділок, в 46 країнах світу зареєстровано 12 тис. 515 випадків зараження грипом А/Н1N1. Нове захворювання стало причиною 91 летального результату. Про це повідомляється на сайті Всесвітньої організації охорони здоров"я.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Головний лікар Росії чекає нових хворих на свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі