середа, 27 травня 2009 13:08

Свинячий грип потроху оточує Україну

Свинячий грип потроху оточує Україну
У Румунії зареєстрований перший випадок захворювання грипом A/H1N1.

Міністр громадської охорони здоров"я країни Іон Забак уточнив, що хвора - жінка 30 років, яка минулого тижня повернулася до Румунії з Нью-Йорка. За словами Забака, зараз вона і троє її родичів знаходяться в одній з лікарень Бухареста.

Як писала раніше Gazeta.ua, у Росії поки зафіксовано два випадки захворювання грипом А/H1N1. Перший хворий - 28-річний росіянин, який минулого тижня повернувся з Нью-Йорка.

Другий випадок захворювання грипом A/H1N1 був встановлений в неділю у жителя Калузької області, який їздив у весільну подорож в Домініканську Республіку. Обидва хворих були госпіталізовані. В даний час їхній стан не викликає побоювань.

Також на початку травня перший випадок зараження людини свинячим грипом був виявлений в Польщі. Йшлося про 58-річну жінку, яка 2 травня повернулася з Нью-Йорка.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я на 26 травня, кількість носіїв вірусу грипу A/H1N1 складає 12 954 людей з 46 країн. Смертельних випадків - 92.

За матеріалами Полит.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип потроху оточує Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі