пʼятниця, 10 липня 2009 13:37

Лідери "вісімки" домовились очистити Землю від забруднення

Лідери "вісімки" домовились очистити Землю від забруднення

Нові обмеження на викиди вуглекислого газу в атмосферу погоджували в четвер учасники саміту великої вісімки в італійській Аквілі. А в кулуарах форуму камери зафіксували важливу подію - рукостискання, яким обмінялися президент США Барак Обама і лівійський лідер Муаммар Каддафі.

У спільній декларації лідери восьми провідних економік світу і найбільш сильних країн, що розвиваються, заявили, що протягом найближчих 40 років намагатимуться не допустити потепління атмосфери більш ніж на 2 градуси за Цельсієм. Країни "великої вісімки" при цьому зобов"язалися до 2050 року скоротити власні викиди парникових газів на 80%. Проте їм не вдалося добитися від лідерів країн, що розвиваються, взяти участь в скороченні світових викидів до 2050 року наполовину.

Але і досягнуту угоду Барак Обама вже назвав "історичним консенсусом", відзначивши, що прийти до такого рішення було нелегко:

"Проблема посилюється і світовою рецесією, через яку виникають побоювання, що заходи, що приймаються, перешкодять економічному зростанню. Але вибір, який стоїть перед нами, такий: або ми будемо самі формувати своє майбутнє, або дозволимо подіям сформувати його для нас".

Поки учасники саміту "великої вісімки" обговорювали в Аквілі міжнародні проблеми, місто, що постраждало від землетрусу, відвідав відомий американський актор і режисер Джордж Клуні. У Сан Деметріо, в зруйнованому селі за 20 кілометрів від Аквіли, він відкрив кінотеатр і пообіцяв місцевим жителям:

"Ми почнемо знімати тут фільм в кінці вересня. Я думаю, це найкращий спосіб допомогти місту".

За матеріалом: Euronews

Зараз ви читаєте новину «Лідери "вісімки" домовились очистити Землю від забруднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі