неділя, 27 березня 2022 09:06

Червоний Хрест відкриває офіс у Ростові — Україна проти

Червоний Хрест відкриває офіс у Ростові — Україна проти
Червоний Хрест хоче відкрити офіс для нібито ефективнішої роботи на сході України. Фото: pixabay

В Україні висловилися проти відкриття офісу Червоного Хреста в російському місті Ростові-на-Дону.

Якщо офіс відкриється, то це допоможе Росії легалізувати свої "гуманітарні коридори", написав голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної ради Михайло Радуцький.

Радуцький написав відкрите звернення до Міжнародного товариства Червоного Хреста в якому закликав організацію не легітимізувати "гуманітарні коридори" на території Російської Федерації, не підтримувати викрадення населення України і примусове вивезення його на територію держави-агресора та змінити своє рішення.

У зверненні зазначається, що Україна зверталася до Червоного Хреста з проханням терміново почати дії для організації "гуманітарних коридорів". Але окупанти не дотримуються досягнутих домовленостей і постійно зривають роботу "зелених коридорів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний хрест допоможе з евакуацією українців

Водночас за наявною в української сторони інформацією, Червоний Хрест має намір відкрити свій офіс в Ростові-на-Дону для нібито ефективнішої роботи на сході України.

"Такі дії Міжнародного товариства Червоного Хреста на тлі незаконного викрадення та вивезення ворогом наших громадян в Російську Федерацію, на тимчасово окуповану чи анексовану ним та непідконтрольну Україні територію України, яке вже відбувається сьогодні, є неприйнятними", — йдеться у зверненні.

У незаконному переселенні українців з Луганської та Донецької області до Росії брала участь Федерація товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. У звіті зазначили, що починаючи з 18 лютого і до 21 лютого 2022 року до країни-агресора було переміщено 61 000 осіб. Більшість - жінки, діти й літні люди.

Зараз ви читаєте новину «Червоний Хрест відкриває офіс у Ростові — Україна проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі