пʼятниця, 04 березня 2022 06:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Червоний хрест допоможе з евакуацією українців

Червоний хрест допоможе з евакуацією українців
Червоний хрест допоможе безпечно вивезти мирних мешканців із зон бойових дій в Україні. ФОТО: facebook.com/RedCrossUkraine

Червоний хрест згодився стати нейтральним посередником у питанні евакуації мирних мешканців із зон бойових дій в Україні.

Про це домовились прем'єр-міністр Денис Шмигаль та керівник міжнародного комітету Червоного хреста Петр Маєр, повідомила в ефірі телеканалу "Рада" міністерша з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Червоний хрест стане нейтральним посередником і допоможе гарантувати, що Росія не буде обстрілювати евакуаційні канали, які будуть створені", - сказала представниця уряду.

Раніше Ірина Верещук вже зверталися до Червоного хреста із проханням допомогти в організації "зелених коридорів", які необхідні для евакуації мирного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну вже залишив один мільйон біженців

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Червоний хрест допоможе з евакуацією українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі