неділя, 23 червня 2024 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на чергові російські авіаудари по Харкову

Зеленський відреагував на чергові російські авіаудари по Харкову
23 червня росіяни вдарили авіабомбами по Харкову. Фото: Facebook.com/DSNSKHARKIV

Президент Володимир Зеленський відреагував на російські удари авіаційними бомбами по Харкову.

Відомо про одного загиблого, є поранені, сказав президент. Опублікував відео.

"Харків знову під ударами російських бомб. Отримав усі доповіді. Станом на зараз відомо про одного загиблого, є поранені. Всі необхідні служби на місцях, допомагають людям. Дякую всім, хто залучений", - сказав Зеленський.

Частина Харкова знеструмлена, зупинилося метро, розповів президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйновані будинки, пошкоджені квартири і побиті авто: розповіли про наслідки російської атаки на Київщину

"Ми все обовʼязково відновимо та повернемо до нормального стану. Максимум роботи для того, щоб позбавити росіян змоги тероризувати наші міста. Сучасна ППО для України, сильна бойова авіація, далекобійна зброя й достатня рішучість партнерів - це те, що точно зможе зупинити російських терористів", - сказав Зеленський.

Було понад три влучання керованими авіабомбами, сказав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"У Шевченківському районі пошкоджено заклад освіти. У ньому перебувала жінка - вона дістала травми легкого ступеня. Їй надали меддопомогу. У багатоквартирних будинках поряд повибивало вікна, пошкоджені фасади будівель", - розповів Синєгубов.

У Холодногірському районі зафіксували влучання e приватний сектор - два будинки зруйновано, сказав.

"Також "прильот" був і в Київському районі, у промислову зону", - повідомив начальник ОВА.

Загинув 73-річний чоловік. Постраждали 11 людей віком від 15 до 63 років. "Одна людина у важкому стані. Інші - в середньому", - сказав Синєгубов.

Сьогодні росіяни знову обстріляли Харків авіабомбами. Ворог вдарив по приватному сектору міста, загинула людина.

22 червня близько 15:10 російські війська завдали авіаударів по Харкову. За попередніми даними, ворог вдарив по місту чотирма авіабомбами УМПБ Д-30 з території населеного пункту Строїтель Бєлгородської області РФ. Загинули троє людей.

В Основʼянському районі міста російська авіабомба влучила у пʼятиповерховий житловий будинок. Внаслідок російських авіаударів було пошкоджено житлові будинки, магазини, офісні приміщення, кафе, автосалон, легкові авто, тролейбус, зупинку транспорту.

Внаслідок вчорашніх російських авіаударів по Харкову до лікарні потрапила 41 людина, серед яких - троє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на чергові російські авіаудари по Харкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі