понеділок, 02 січня 2023 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Біженці з України більше не зможуть легально влаштуватися на роботу в Ізраїлі

Біженці з України більше не зможуть легально влаштуватися на роботу в Ізраїлі
Українці в Ізраїлі з 1 жовтня не зможуть легально влаштуватися на роботу. Фото: pixabay.com

Цьогоріч усі біженці з України, які прибудуть до Ізраїлю після 1 жовтня, не зможуть легально влаштуватися на роботу.

Таке рішення ухвалив міністр внутрішніх справ країни Айєлет Шакед, пише місцеве видання Haaretz.

"Рішення глави МВС аргументоване поділом між українцями, які втекли до Ізраїлю через пів року після початку війни в Україні, та тими, хто прибув до країни пізніше. Перша група підпадає під груповий захист від депортації, яку щомісяця продовжує голова МВС. Їм дозволено працювати через 90 днів після прибуття в країну – відповідно до політики Управління у справах народонаселення та міграції", – ідеться у повідомленні.

Водночас ті громадяни України, які прибули до Ізраїлю після червня 2022 року, підпадають під дію процедури, яка обмежує працевлаштування.

Таким чином, у 17 містах Ізраїлю українські біженці можуть працювати на будівництві, в сільському господарстві, в установах з догляду за хворими та літніми та у готелях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нетаньягу і Зеленський поговорили про обмін ППО: що хотів прем'єр Ізраїлю

Із початку війни до Ізраїлю з України в'їхали 46 206 українців чи громадян інших країн. Серед них – майже 1 тис. осіб були визнані такими, що підпадають під дію закону про повернення. З того часу країну залишили 30 792 українці. Зараз там перебувають 14 420 громадян України, які прибули у країну з початку війни.

15 березня Ізраїль запровадив нові правила в'їзду для громадян України.

Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю 12 квітня погодилося надати базове соціальне страхування та дозволити працевлаштування українським біженцям. Дозволи на працевлаштування отримають українці, які приїхали до Ізраїлю напередодні повномасштабного російського вторгнення та змушені були залишитися, а також ті, хто в'їхав до Ізраїлю після 23 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Біженці з України більше не зможуть легально влаштуватися на роботу в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі