субота, 01 червня 2024 13:27

В Україні 1 червня вимикатимуть світло - Міненерго

В Україні 1 червня вимикатимуть світло - Міненерго
В Україні 1 червня діятимуть обмеження споживання електроенергії. Фото: ua-energy.org

У суботу, 1 червня, в Україні очікуються відключення електроенергії з 18:00 до 23:00.

Однак, через нічний обстріл росіянами української енергосистеми, обсяги відключень можуть бути змінені. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Вночі росіяни здійснили вже шостий масований ракетно-дроновий удар по енергетичних об'єктах з 22 березня цього року. Були атаковані енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала українські ГЕС - в Укргідроенерго повідомили про критичні пошкодження

"Сьогодні з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах прогнозуються застосування графіків обмежень побутових та промислових споживачів. Водночас у зв'язку з нічною атакою на енергосистему обсяги обмежень можуть змінюватися", - зазначили у Міненерго.

Там також зазначили, що на поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 26 946 МВт-год. Експорту не передбачається.

"Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою у вечірні години з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини. Також у певні години Україна для балансування енергосистеми передавала надлишки електроенергії до енергосистеми Польщі. Впродовж години застосовувалися обмеження для об'єктів ВДЕ у західному та південно-західному регіонах", - йдеться у повідомленні.

У ніч на 1 червня російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об'єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні БпЛА типу Shahed. Загалом ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА. Українські військові знищили 35 ворожих ракет та 46 ударних дронів.

У Міненерго повідомили, що окупанти знову обстріляли об′єкти української енергетики. Зокрема, атаковані енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Зараз ви читаєте новину «В Україні 1 червня вимикатимуть світло - Міненерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі