вівторок, 12 квітня 2022 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Біженці з України зможуть працювати в Ізраїлі: подробиці

Біженці з України зможуть працювати в Ізраїлі: подробиці
Ізраїль дозволить влаштовуватися на роботу українським біженцям. Фото: t.me/verkhovnaradaukrainy

Біженці з України зможуть працювати та отримати базове соціальне страхування в Ізраїлі.

Про це домовилися посол України Євген Корнійчук та міністр внутрішніх справ Ізраїлю Аєлет Шакед, повідомило посольство України в Ізраїлі у Facebook.

"Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю погодилося надати базове соціальне страхування та дозволити працевлаштування українським біженцям. Дозволи на працевлаштування отримають українці, які приїхали до Ізраїлю напередодні повномасштабного російського вторгнення та змушені були залишитися, а також ті, хто в'їхав до Ізраїлю після 23 лютого", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль вперше офіційно звинуватив РФ у воєнних злочинах в Україні

Ці категорії отримають доступ до базового соціального страхування. Також Ізраїль погодився видавати дозволи на в'їзд сім'ям українських громадян, які легально перебувають у країні за робочими візами.

Водночас у посольстві України висловили незгоду з принципом застосування квот та будь-яких інших обмежень на в'їзд до Ізраїлю українців, переважно жінок і дітей, на запрошення друзів-громадян Ізраїлю, які готові надати українцям прихисток.

Ізраїль запустив гуманітарний повітряний міст в Україну. Впродовж наступних кількох тижнів шість вантажних літаків привезуть ліки, медикаменти й харчові продукти. Першу партію вже доправили в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Біженці з України зможуть працювати в Ізраїлі: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі