четвер, 13 червня 2024 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав головну мету Глобального саміту миру

Зеленський назвав головну мету Глобального саміту миру
Президент назвав головну мету "Формули миру". Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський назвав мету Глобального саміту миру в Швейцарії.

У документальному фільмі "Формула миру" він заявив, що Україні потрібно було забрати ініціативу в сфері дипломатії, щоб знов не стати на граблі Мінських угод.

"Після початку повномасштабного вторгнення світові держави та організації шукали нові формати мирних переговорів", - розповів президент.

Проте, на переконання Зеленського, Україна не повинна була знову йти дорогою, яку пропонували росіяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший стратегічний партнер Китаю вагається щодо участі у саміті миру

"Дуже не хотілося йти по мапі, яку нам пропонує РФ. Знову стати на ті граблі, щоб були Мінські угоди-2, 3, 5, 10. Тому треба було активізувати свою позицію і забрати в свої руки ініціативу - не лише на полі бою, а й на політичну та дипломатичну", - наголосив гарант.

Навіть ідеальна формула миру не допоможе вплинути на росіян. Проте важливим є зацікавленість представників всіх континентів в українській "Формулі миру". Зеленський зауважив, що "Формула миру" є безкомпромісною, так як у ній є 10 базових речей і вихід із 10 криз.

"Для когось і "Норманді", і Мінськ були ідеальними. Але треба зацікавленість кожного представника кожного континенту в цій формулі, а значить не треба бути егоїстами. Так, війна у нас, але якщо твоя ціль всіх об'єднати проти агресії, то ти повинен розраховувати, що ці люди побачать щось для себе. Всі повинні знайти для себе місце в "Формулі", - зауважив глава держави.

Відмова Китаю від участі у Глобальному саміті миру стала гірким розчаруванням для президента України Володимира Зеленського. Вона підштовхнуло політика відвідати сінгапурський безпековий саміт, пише Der Spiegel.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав головну мету Глобального саміту миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі