четвер, 08 квітня 2010 10:21

Армія Киргизії перейшла на бік опозиції

Армія Киргизії перейшла на бік опозиції

Збройні сили і прикордонна служба Киргизії перейшли на бік лідера тимчасового уряду Рози Отунбаєвої. Про це заявив міністр оборони тимчасового уряду Ісмаїл Ісаков.

Раніше під тиском опозиції у відставку подав кабінет міністрів Киргизії, замість якого було сформовано уряд народної довіри. У низці міст встановлена опозиційна влада. Міністр фінансів тимчасового уряду Темір Сарієв заявив, що впродовж дня в Киргизії буде встановлений жорсткий контроль за всіма фінансовими потоками.

Місцезнаходження президента Киргизії Курманбека Бакієва залишається невідомим. Раніше повідомлялося, що він ховається в південній столиці країни місті Ош, проте опозиціонерам виявити його там не вдалося. За словами Отунбаєвої, в даний момент Бакієв перебуває в Джалал-Абаді, розташованому за 60 кілометрів від Оша.

Також Отунбаева стверджує, що Бакієв збирає на півдні країни своїх прихильників і організовує опір. На її думку, президент не має наміру подавати у відставку. Раніше вона заявляла, що нічого не знає про місцезнаходження Бакієва.

Передбачається, що уряд народної довіри буде керувати Киргизією впродовж півроку. За цей час буде підготовлена нова конституція країни і створені умови для демократичних виборів. В даний момент парламент Киргизії розпущений, а тимчасовий уряд видав декрет, згідно з яким вона наділяється президентськими і урядовими повноваженнями.

Масові заворушення в Киргизії, в результаті яких опозиція захопила владу в країні, почалися 6 квітня. Наступного дня колона демонстрантів прорвалася до центру Бішкека і захопила будинок уряду. Також опозиціонери увійшли до будівлі адміністрацій ряду інших міст. У результаті масових заворушень загинуло понад 70 людей, кілька сотень отримали різні травми.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Армія Киргизії перейшла на бік опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі